Miami Heat (2011-2015)Edit

Cole met Miami Heat in 2014

Cole werd door de Chicago Bulls in de eerste ronde van de 2011 NBA draft als de 28e keuze uit Cleveland State opgesteld, maar in een reeks van draft night deals, werden zijn rechten vervolgens verhandeld aan de Minnesota Timberwolves, die hem vervolgens verkochten aan de Miami Heat.

Cole maakte indruk op zowel zijn coaches als teamgenoten tijdens het trainingskamp, waaronder een indrukwekkend optreden in de jaarlijkse Red & Black Scrimmage van de Heat, waarbij hij evenwicht, vertrouwen en razendsnelle prestaties liet zien met 21 punten en 4 assist. Na een solide voorseizoen waarin hij gemiddeld 96 punten en 45 assists had, maakte hij indruk op een landelijk publiek in de thuisopener van de Heat tegen de Boston Celtics door 15 punten te scoren in het 4e kwart (en veel cruciale schoten te maken in de slotminuten) om een Heat-overwinning veilig te stellen tegenover een comebackpoging van de Celtic. Cole eindigde die wedstrijd met een totaal van 20 punten, 4 assists, 4 rebounds, en 3 steals. Hij werd de vierde rookie in de geschiedenis van de Heat-franchise die ten minste 20 punten scoorde in een wedstrijd.

Cole was oorspronkelijk buiten de 2012 Rising Stars Challenge gelaten, maar door het stijgende sterrendom van Jeremy Lin, die laat aan de groep werd toegevoegd, werd Cole geselecteerd als de 20e rookie om de concurrentie gelijk te trekken. Hij scoorde 18 punten, 6 assists en 4 steals in de wedstrijd.

Cole (midden) tijdens de 2012 Championship Parade van de Heat in Miami.

Cole eindigde het seizoen 2011-2012 met een gemiddelde van 6,8 punten, 1,4 rebounds en 2,0 assist met een schotpercentage van 39% en fungeerde als de reserve point guard van het team achter Mario Chalmers. Hij maakte twee grote driepunters in Game 4 van de 2012 NBA Finals, die een comeback zouden veroorzaken. Cole won zijn eerste kampioenschap in zijn rookie seizoen nadat de Miami Heat de Oklahoma City Thunder versloeg met 4-1.

Cole speelde in 80 wedstrijden in het seizoen 2012-2013, waaronder 4 starts, en had een gemiddelde van 5,6 punten en 2,1 assists. In de play-offs scoorde Cole gemiddeld 6 punten per wedstrijd, waaronder twee 18-punts wedstrijden tegen de Chicago Bulls in game 2 en 3 van hun tweede-ronde-serie. Hij werd uit Game 7 van de 2013 Eastern Conference Finals gegooid door scheidsrechter Ken Mauer na een duwgevecht met Indiana Pacers forward Jeff Pendergraph, die ook werd uitgegooid laat in het vierde kwart tijdens een 26-punten voorsprong van de Miami Heat. Miami zou doorgaan naar de finales, Cole’s tweede reis. Miami duwde de San Antonio Spurs naar 7 games en won de titel voor Cole’s tweede kampioenschap.

Cole in een wedstrijd met teamgenoot LeBron James en tegenspeler Kyrie Irving van de Cleveland Cavaliers.

In het seizoen 2013-2014 speelde Cole in alle 82 wedstrijden en startte hij in zes wedstrijden, met een gemiddelde van 6,4 punten en 3 assists per wedstrijd. In de play-offs scoorde Cole 13 punten in game 4 van de eerste ronde van de Heat tegen de Charlotte Bobcats, en zou niet meer in dubbele cijfers scoren tot Miami’s cruciale game 2 overwinning tegen de Pacers in de Eastern Conference Finals, met 11 punten met twee driepunts baskets. Miami versloeg Indiana met 4 games tegen 2 om door te gaan naar hun vierde Finals op rij en Cole’s derde. De Heat zouden het in de 2014 NBA Finals opnieuw opnemen tegen de San Antonio Spurs, maar Miami zou de serie in vijf games verliezen. Cole was de enige Heat-speler die een contract had dat doorliep in het NBA-seizoen 2014-15.

Op 29 oktober 2014 begon Cole voor het eerst aan zijn openingsavondwedstrijd en scoorde vervolgens een career-high 23 punten in de 107-95 overwinning op de Washington Wizards. In 47 gespeelde wedstrijden en startte 23 wedstrijden met Heat in 2014-15 reguliere seizoen, Cole gemiddeld 6,3 punten, 3,5 assists, 2,3 rebounds, .9 steals, het spelen van 24,4 minuten per wedstrijd voordat hij werd verhandeld.

New Orleans Pelicans (2015-2016)Edit

Op 19 februari 2015 werd Cole verhandeld aan de New Orleans Pelicans in een drie-team handel waarbij de Phoenix Suns betrokken waren. Twee dagen later maakte hij zijn debuut voor de Pelicans tegen zijn voormalige ploeg, de Miami Heat. In iets minder dan 30 minuten noteerde hij 12 punten, 6 rebounds en 3 assists in een 105-91 overwinning. Cole werd een vervanger voor de geblesseerde Jrue Holiday. De Pelicans haalden de play-offs maar werden in hun eerste ronde geveegd tegen de uiteindelijke kampioenen, de Golden State Warriors. In de 2014-15 NBA play-offs had Cole een gemiddelde van 8,8 punten, 1,8 assists, 1,8 rebounds, 26,5 minuten per wedstrijd; in 28 wedstrijden gespeeld tijdens het reguliere seizoen (met de Pelicans), had hij een gemiddelde van 9,9 punten, 3,2 assists, 1.8 rebounds, met 44,4% schieten en 37,8% driepunters op 24,4 minuten per wedstrijd.

In juni 2015 boden de Pelicans een kwalificerend aanbod van $ 3,03 miljoen aan om Cole een beperkte vrije agent te maken. Op 17 september 2015 tekende Cole opnieuw bij de Pelicans, waarbij hij het kwalificerende aanbod van een jaar en 3,03 miljoen dollar accepteerde. Op 1 december speelde Cole zijn eerste wedstrijd van het seizoen 2015-16 nadat hij de eerste 17 wedstrijden van de Pelicans had gemist met een blessure aan de linkerenkel. In iets minder dan 23 minuten van actie van de bank, scoorde hij 11 punten in een verlies tegen de Memphis Grizzlies, als de Pelicans daalde naar een 4-14 winst / verlies record om het seizoen te beginnen. Op 2 januari 2016 registreerde hij zijn tweede double-double uit zijn carrière met 16 punten en 12 rebounds in een 105-98 overwinning op de Dallas Mavericks. Op 6 februari scoorde hij een career-high 26 punten in een verlies tegen de Cleveland Cavaliers. In de 45 wedstrijden die hij speelde met de Pelicans tijdens het seizoen 2015-16, startte Cole 23 wedstrijden, eindigend met gemiddelden van 10,6 punten, 3,4 rebounds, 3,7 assists, .8 steals, en speelde 26,6 minuten per wedstrijd. Cole miste zijn eerste en enige NBA play-off optreden met de Pelicans in het seizoen 2015-16.

Shandong Golden Stars (2016)Edit

Op 5 oktober 2016 tekende Cole bij Shandong Golden Stars van de Chinese Basketball Association. Op 30 november 2016 werd hij door Shandong vrijgelaten. In 9 wedstrijden gespeeld voor Shandong, Cole gemiddeld career high 19,1 punten per wedstrijd, 2,5 rebounds, 4,3 assists, 1,6 steals per game.

Oklahoma City Thunder (2017)Edit

Op 1 maart 2017, Cole tekende bij de Oklahoma City Thunder. In 13 wedstrijden gespeeld voor de Thunder, Cole gemiddeld 3,3 punten en 1,1 assists in 9,6 minuten per wedstrijd.

Maccabi Tel Aviv (2017-2018)Edit

Op 15 augustus 2017, Cole tekende een eenjarige deal met de Israëlische ploeg Maccabi Tel Aviv van de EuroLeague. Op 30 november 2017 registreerde Cole een seizoenshoge 26 punten, schietend 4-of-6 vanaf driepuntsafstand, samen met 5 rebounds en 4 assists in een 81-74 overwinning op Žalgiris.

Cole hielp Maccabi het Israëlische League-kampioenschap van 2018 te winnen, waarmee hij zijn derde carrièretitel won. In 28 EuroLeague-wedstrijden gespeeld tijdens het seizoen 2017-18, Cole gemiddeld 12,6 punten, 2,5 rebounds, 3,8 assists en 1,1 steals per wedstrijd.

Sidigas Avellino (2018)Edit

Op 17 augustus 2018 tekende Cole bij de Italiaanse basketbalploeg Sidigas Avellino voor het 2018-19 LBA-seizoen. Op 7 oktober 2018 maakte Cole zijn debuut bij Avellino in 98-81 overwinning op Red October Cantù en noteerde 21 punten, drie rebounds en een career-high 13 assists. Twee dagen later noteerde Cole een career-high 34 punten, samen met 5 rebounds en 7 assists in een 100-93 overwinning op Nizhny Novgorod. Hij werd vervolgens uitgeroepen tot Champions League Gameday 1 MVP. Op 23 oktober 2018 noteerde Cole 33 punten, schietend 7-of-13 van 3-point range, samen met acht rebounds en negen assists in een 105-102 overtime overwinning op Anwil Włocławek. Hij werd vervolgens uitgeroepen tot Champions League Gameday 3 MVP. In 19 wedstrijden gespeeld voor Avellino, Cole gemiddeld 16,3 punten, 3,4 rebounds en een carrière-high 6,2 assists.

Op 21 december 2018, Cole scheidde zijn wegen met Avellino als gevolg van financiële problemen.

Budućnost (2018-2019)Edit

Op 21 december 2018 sloot Cole zich aan bij het Montenegrijnse team Budućnost Podgorica van de ABA League en de EuroLeague en tekende voor de rest van het seizoen. Op 28 december 2018 maakte Cole zijn debuut in een 88-93 verlies tegen Bayern München en noteerde 27 punten en zes assists vanaf de bank. In 15 gespeelde Euroleague-wedstrijden en 12 gestarte wedstrijden, had hij een gemiddelde van 16,6 punten, 2,7 rebounds en 4,6 assists in 26,6 minuten per wedstrijd.

Monaco (2019-heden)Edit

Op 6 oktober 2019 sloot Cole zich aan bij Maccabi Haifa voor hun 2019 NBA pre-season tour.

Op 11 november 2019 tekende Cole een eenjarige deal met Monaco van de Franse LNB Pro A. Op 20 november 2019 maakte hij zijn debuut in een 77-75 overwinning op Maccabi Rishon LeZion en noteerde 18 punten en drie assists vanaf de bank.