Kyle Busch lopettaa voitottoman putken Teksasissa ja saa kauden ensimmäisen Cup Series -voiton

Voitettuaan keskiviikkona Texasin moottoriradalla kolme kertaa viivästyneen Autotrader EchoPark Automotive 500 -kilpailun Kyle Busch kiipesi autostaan ja osoitti kypärässään olevaa zombin kuvaa.

”Tältä me kaikki olemme näyttäneet täällä viimeiset kolme päivää”, Busch sanoi. ”Kaikki vain zombasivat puhelimiinsa.”

LÄHTEET: Todellisuudessa kului 72 tuntia, 28 minuuttia ja 34 sekuntia siitä, kun NASCAR näytti punaisen lipun NASCAR Cup Seriesin pudotuspelikilpailussa sunnuntaina ja poisti punaisen lipun kello 17.03. ET keskiviikkona iltapäivällä sen jälkeen, kun rataa oli yritetty kuivattaa ja tapahtuma saatiin päätökseen maanantaina ja tiistaina.

Käyttämällä kaikkia arsenaalinsa kikkoja ja Adam Stevensin, miehistön päällikön, jatkuvien ohjeiden avulla Busch säästi viimeisen vihreän lipun aika-ajon aikana niin paljon polttoainetta, että hän sai viimeisestä bensasäiliöstään 66 kierrosta irti. Buschin nro 18 Joe Gibbs Racing Toyotasta loppui polttoaine kesken juhlavan burnoutin etusuoralla.

Voitto oli Buschin kauden ensimmäinen, ja hän säilytti 16 vuotta kestäneen voittoputkensa, jossa hän on voittanut vähintään yhden osakilpailun per kausi, alkaen tulokasvuodestaan 2005. Se oli hänen kolmas voittonsa Teksasin Fort Worthissa sijaitsevalla 1,5 mailin moottoriradalla ja uran 57.

”Saimme sen vihdoin”, Busch sanoi. ”Olin niin hermostunut… Olin hermostunut koko viimeisen ajokerran. Olen ollut tässä tilanteessa niin monta kertaa. Viimeiset kolme kierrosta ovat kuitenkin kuin mestaruuden voittaminen. Niin hermostunut olin.”

”En voi uskoa tätä, mutta olen niin ylpeä saadessani olla täällä. Tiimini kaverit, mahtavat varikkopysähdykset, he olivat ilmiömäisiä. Olemme valmiita taistelemaan ensi vuonna – palaamme takaisin.”

LÄHTEET:

Voitto oli myös tervetullut lohtu sarjan hallitsevalle mestarille, joka putosi pudotuspeleistä 12. kierroksella.

Voitollaan Busch kuitenkin turhautti joukkuetoverinsa ja pudotuspelikuskin Martin Truex Jr:n, joka todennäköisesti tarvitsi voiton joko Teksasissa tai sunnuntaina Martinsvillen moottoriradalla, jotta hän voisi edetä mestaruuskilpailun 4. osakilpailuun Phoenix Racewayllä. Viimeisen vihreän lipun varikkokäyntinsä jälkeen kierroksella 276 kierroksella 334:stä – kahdeksan kierrosta sen jälkeen, kun Busch oli tullut varikkotielle viimeisen kerran ja pakannut Camrynsa täyteen polttoainetta – Truex ajoi takaa tiimikaveriaan ja kavensi yli viiden sekunnin eron 0,468 sekuntiin maaliviivalla.

”Tiesimme, että hän oli lähellä (polttoainetta)”, Truex sanoi. ”Ainoa asia, mitä pystyimme siinä vaiheessa tekemään, oli se, mitä teimme muutenkin koko päivän, eli yritimme ajaa täysillä. Helvetinmoinen ponnistus kavereilta… Tuntuu siltä, että tämä on yksi niistä vuosista, jolloin olemme toinen, kolmas, neljäs. Olemme siellä usein. Tarvitsimme vain vähän enemmän ollaksemme parempia.”

RELATED: Martin Truex Jr. optimistisesti menossa lähes pakko-voittotilanteeseen

Sunocon tulokas Christopher Bell ajoi kolmanneksi, jonka jälkeen tulivat Ryan Blaney ja pudotuspelikuski Alex Bowman. Brad Keselowski, Kurt Busch, Matt DiBenedetto, Denny Hamlin ja Joey Logano täydensivät kärkikymmenikön. Clint Bowyer voitti ensimmäisen etapin ja johti 89 kierrosta, mutta joutui varikolle, kun jäljellä oli 24 kierrosta. Hän liukui 17. sijalle viimeisessä Texas-startissaan.

Logano on jo päässyt Championship 4 -kisaan voitollaan 18. lokakuuta Kansas Speedwaylla. Kevin Harvick sijoittui 16:nneksi kärsittyään vaurioita seinään törmäämisestä sunnuntaina (kun 52 kierrosta oli ajettu), mutta Stewart-Haas Racingin Fordin nro 4 kuljettaja pysyi 42 pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella.

Hamlin ja Keselowski ovat 27 ja 25 pistettä rajapyykin yläpuolella lähdössä sunnuntain pudotuskisaan Martinsvilleen. Chase Elliott joutui tekemään suunnittelemattoman varikkopysähdyksen vaihtaakseen johtorenkaan, menetti kierroksen ja sijoittui 20:nneksi. Sekä hän että Bowman, hänen Hendrick Motorsports -tiimikaverinsa, ovat 25 pistettä Keselowskia jäljessä sarjataulukossa ja vaarassa pudota pudotuspelien ulkopuolelle.

Kahdeksannen kierroksen finaali on Xfinity 500 -kilpailu, joka ajetaan sunnuntaina (kello 14.00 ET NBC/NBC Sports App -kanavalla, MRN:llä ja SiriusXM NASCAR -radioasemalla) Martinsvillen 0,526- mailin radalla. 500-loppukilpailu on vuoden toiseksi viimeinen kilpailu.

Huom: Roush Fenway Racingin Fordissa nro 6 (kuljettajana Ryan Newman), Team Pensken Fordissa nro 12 (kuljettajana Blaney) ja Stewart-Haas Racingin Fordissa nro 14 (kuljettajana Bowyer) havaittiin kaikissa, että yksi pyöränmutteri ei ollut turvallinen ja varma. Näiden tiimien miehistöpäälliköt joutuvat maksamaan sakkoa NASCAR:lta myöhemmin tällä viikolla.

Tekijä: J. M. M: Henkilökunnan raportteja