Det er tid til at komme tilbage til short-track racing, når NASCAR Cup Series tager til Richmond Raceway for det andet stop i slutspillets ottendedelsfinaler. Lørdagens Federated Auto Parts 400 (19:30 p.m. ET, NBCSN/NBC Sports App, MRN, SiriusXM NASCAR Radio) køres under lysene.

RELATERET: Dillon stiger op i Power Rankings

BANE DETALJER

Richmond Raceway er en 0,75-mile D-formet ovalbane beliggende i Richmond, Virginia. Den blev først åbnet som et halvmile-anlæg på en markedsplads i 1953, og Richard Petty har rekorden for flest sejre på banen med 13. Kyle Busch fører alle aktive kørere med seks.

Banen har 14 graders hældning i hjørnerne, 8 graders hældning på frontstretch og to graders hældning på backstretch. Frontstretch er 1.290 meter lang, og backstretch er 860 meter.

Sæsonen 2020 er den første siden 1959, hvor Richmond kun har været vært for et enkelt Cup Series-løb i løbet af året.

STAGELÆNGDER

Stage 1 slutter på omgang 80, Stage 2 på omgang 235 og den fulde distance er planlagt til at slutte på omgang 400.

STARTLINJER

Kevin Harvick starter søndagens løb, hvor han slap i Darlington – i front af feltet. Mesteren i den regulære sæson får plads på Busch Pole sammen med Joey Logano, der udfylder en første række udelukkende bestående af Ford.

Chevy-kørerne Austin Dillon, Alex Bowman og William Byron runder top fem af. Rækkefølgen blev fastlagt ud fra fire præstationsmålinger fra Cup-seriens foregående løb: 15 % baseret på placering på den hurtigste omgangstid, 25 % af kørernes slutplacering i det endelige løb, 25 % af ejerens slutplacering i løbet og 35 % af ejerens pointplacering.

RELATERET: Fuld startopstilling | Mere om den nye opstillingsformel

REGELPAKKE

Nascars 2020 NASCAR-regelsæt for korte baner vil være i kraft med en konisk spacer, der bruges til at fastsætte et mål på 750 hestekræfter. Bilerne vil bruge en pakke med reduceret downforce med en kortere spoiler, et kortere splitteroverhæng og andre aerodynamiske ændringer.

GOODYEAR DÆRE

Hvert team vil blive forsynet med ni sæt Goodyear Eagle Speedway Radials til løbet.

Richmonds slibende underlag fortsætter det strategiske fokus fra Darlington – dækstyring. Med højt dækslid og en ekstra indsats for at spare på dækkene til potentielle lange løb, vil kørere og besætninger være nødt til at tage risici for at vinde pladser senere i løbet. Den gode nyhed for holdene er, at de har kørt denne opsætning på lignende baner to gange i denne sæson på New Hampshire Motor Speedway og Phoenix Raceway – stedet for 2020 Cup Series Championship-løbet.

“Vi er på en back-to-back-strækning i NASCAR-slutspillet, hvor vi kører på baner med højt slid,” siger Greg Stucker, Goodyears direktør for racing. “Richmond er kendt for flere ting – at være en hurtig kortbane, at være en favorit blandt kørere og fans, og nu som en bane med høj slidstyrke. Dækopsætningen til Richmond er afstemt med to andre baner, der har samme længde – Loudon og Phoenix. Det er især vigtigt i det nuværende løbsklima med ingen træning. At have den samme dækopsætning på en lignende bane vil hjælpe teamene med at indstille deres bilopsætning hurtigere, hvilket er endnu vigtigere med de kortere løbsdistancer i short-track racing.”

PLAYOFF STATS TO KNOW

– Søndagens løb på Richmond er det tredje løb i en række af fem natløb i træk. Den strækning fortsætter med Round of 16-finalen på Bristol Motor Speedway og Round of 12-åbningen på Las Vegas Motor Speedway.

– På vej ind til sæsonens 28. løb er det det seneste løb, som Kyle Busch har været uden sejr. Med ni løb tilbage for at forlænge sin 15-årige sejrsstime kan hans bedste chance måske komme på de næste to baner, hvor han har 14 sejre i karrieren mellem de to.

– Brad Keselowski, Jimmie Johnson, Kurt Busch og William Byron er de eneste kørere, der er endt i top 10 i begge løb på baner under 1-mile i denne sæson. Keselowski, Busch og Byron ligger hver især i øjeblikket over ottendedelsfinalen.

– Siden maj har Kevin Harvick overhalet Junior Johnson, Ned Jarrett, Lee Petty, Rusty Wallace og Kyle Busch på listen over alle tiders sejre – 46 % af Harvicks sejre er kommet efter at være fyldt 40 år.

Kilde: For at få en mere interaktiv oplevelse kan du gå over til NASCAR.com eller NASCAR-appen og se et forbedret Race Center, live Lap-by-Lap-dækning, den tilpassede live leaderboard med Scanner (som er GRATIS til begge løb) og tilbagevenden af Drive (med kameraer i bilen).

Sørg for at indstille din opstilling i Fantasy Live og foretage dine valg i NASCAR Finish Line App!

RELATERET: Darlington Scanner Sounds

2019 RACE WINNER

Martin Truex Jr. leverede et show i sidste års playoff-løb på Richmond, hvor han fejede sæsonserien på banen og slog Joe Gibbs Racing-teamkammerat Kyle Busch – der førte et løb-høj 202 omgange – med 2,6 sekunders margin. Truex genvandt føringen fra Busch med blot 26 omgange tilbage, hvilket lagde op til en elektrisk afslutning mellem de to mesterskabskandidater.

RELATERET: 2019 Federated Auto Parts 400 recap

AKTIVE RICHMOND VINDERE

Kyle Busch (seks sejre); Jimmie Johnson, Kevin Harvick og Denny Hamlin (tre sejre hver); Matt Kenseth, Martin Truex Jr., Clint Bowyer, Kurt Busch og Joey Logano (to sejre hver); Ryan Newman og Brad Keselowski (en sejr hver).