2001-2003Rediger

På de niende verdensmesterskaber i vandsport i Fukuoka, Japan, vandt Coughlin tre medaljer – en guldmedalje, en sølvmedalje og en bronzemedalje. Hun vandt sin guldmedalje i 100 meter rygsvømning med Diana Mocanu (Rumænien), der vandt sølv, og Antje Buschschulte (Tyskland), der vandt bronze. Coughlin vandt sin sølvmedalje i kvindernes 4×100 meter medleystafet sammen med Megan Quann, Mary Descenza og Erin Phenix; australierne vandt guldet (Calub, Jones, Thomas og Ryan). Coughlin vandt sin bronzemedalje i 50 meter rygsvømning; kollegaen Haley Cope vandt guld og Antje Buschschulte vandt sølv.

På de niende Pan Pacific Championships i Yokohama, Japan, vandt Coughlin seks medaljer – fire guldmedaljer og to sølvmedaljer. Coughlin vandt en af sine guldmedaljer i kvindernes 100 meter rygsvømning med en tid på 59,72, og en anden i kvindernes 100 meter butterfly med en tid på 57,88. Coughlin vandt sin tredje guldmedalje i kvindernes 100 meter fri svømning med en tid på 53,99. Hun vandt sin fjerde guldmedalje i kvindernes 4×200 meter fristilstafet sammen med Elizabeth Hill, Diana Munz og Lindsay Benko. Hun vandt sine sølvmedaljer som medlem af de amerikanske stafethold på andenpladsen i 4×100 meter fri svømning og 4×100 meter medley.

Ved de tiende verdensmesterskaber i vandsport i Barcelona, Spanien, vandt Coughlin to medaljer, herunder en guld- og en sølvmedalje. Coughlin vandt sin guldmedalje i kvindernes 4×100-meter fristilstafet og en sølvmedalje i 4×100-medleystafet.

2004 Athen 100 m fristil

Coughlin vandt guld ved OL i 2004 i kvindernes 100-meter rygsvømning og vandt en sølvmedalje som medlem af U.USA’s kvindelige 4×100 meter fri svømning stafethold sammen med Kara Lynn Joyce, Amanda Weir og Jenny Thompson. Hun slog også en verdensrekord og vandt guld som medlem af 4×200 meter fri svømmestafet, sølv i 4×100 meter medley-stafetten og bronze i 100 meter fri svømning.

2005-2006Rediger

Ved de ellevte verdensmesterskaber i vandsport i Montreal, Quebec, vandt Coughlin fem medaljer, herunder en guldmedalje, 2 sølvmedaljer og 2 bronzemedaljer. Coughlin vandt en guldmedalje i kvindernes 200 m fri stilstafet og sølvmedaljer i 100 m medleystafet og 100 m fri stil. Hun vandt også bronzemedaljer i 100 m rygsvømning og 100 m friisestyrke-stafetten.

Coughlin arbejdede som studievært for MSNBC under de Olympiske Vinterlege i 2006 i Torino, Italien.

2007 World Aquatics ChampionshipsRediger

Se også: Svømning ved verdensmesterskaberne i vandsport i 2007

Ved verdensmesterskaberne i vandsport i 2007 vandt Coughlin fem medaljer: to guld, to sølv og en bronze. I sin første disciplin, 4×100 meter fristilstafet, vandt Coughlin en sølvmedalje sammen med Lacey Nymeyer, Amanda Weir og Kara Lynn Joyce. Dagen efter, i 100 meter butterfly, blev hun nummer tre i finalen med en tid på 57,34, en amerikansk rekord. I finalen i 100 meter rygsvømning, der blev afholdt den følgende dag, slog hun sin egen verdensrekord fra 2002 med en tid på 59,44. Efter en hviledag var Coughlin tilbage i bassinet for at svømme indledende i 4×200 meter fri svømmestafet. Coughlin svømmede i bane otte og satte den amerikanske rekord med en tid på 1:56,43 og slog dermed Katie Hoffs en dag gamle rekord på 1:57,09. Dana Vollmer, Lacey Nymeyer og Katie Hoff udbyggede hver især føringen, og den endelige tid på 7:50,09 var en verdensrekord. Dagen efter sluttede Coughlin på en fjerdeplads i 100 meter fri svømning på trods af at hun satte mesterskabsrekorden i semifinalen. I sin sidste disciplin, 4×100 meter medley-stafetten, vandt Coughlin en sølvmedalje sammen med Tara Kirk, Rachel Komisarz og Lacey Nymeyer.

2008 Beijing 4×200 m fri stilstafet

I Coughlins anden OL-deltagelse, i Beijing i 2008, blev hun den første amerikanske kvindelige atlet til at vinde seks medaljer ved et OL. Hun blev valgt som fælles kaptajn for det amerikanske kvindelige svømmehold sammen med den femdobbelte olympiske svømmer Dara Torres og den firedobbelte olympiske svømmer Amanda Beard. Coughlin vandt guldmedaljen i 100 meter rygsvømning ved disse olympiske lege og var dermed den første kvinde, der med succes forsvarede en guldmedalje i denne disciplin. hendes verdensrekord blev overgået i semifinalen af Kirsty Coventry, der vandt sølv. Da hun stod på medaljeplatformen, blødte hendes læbe stadig, efter at hun havde bidt sig i den under løbet for at distrahere hende fra smerten i benene. Hun vandt en sølvmedalje i 4×100 meter fristilstafetten, hvor hun svømmede sammen med Lacey Nymeyer, Kara Lynn Joyce og Dara Torres, og hun vandt også bronzemedaljer i 200 meter individuel medley, 4×200 meter fristilstafetten og 100 meter fri svømning. Hun vandt en sølvmedalje i sit sidste løb i 4×100 meter medley-stafetten, hvor hun svømmede sammen med Rebecca Soni, Christine Magnuson og Dara Torres.

2010 US Summer Nationals and Pan Pacific ChampionshipsRediger

Efter at have holdt 18 måneders pause fra svømning vendte Coughlin tilbage til konkurrencen ved Conoco Phillips Summer Nationals i 2010. Coughlin kvalificerede sig til Pan Pacific i 100 meter rygsvømning med en tid på 1:00.14.

Hvor Coughlin deltog i Pan Pacs, blev Coughlin sammen med Amanda Beard igen valgt som medkaptajn for Team USA. I finalen i 100 meter fri svømning vandt Natalie Coughlin guld og satte en ny Pan Pacific-rekord (53,67). I finalen i 100 meter rygsvømning sluttede Coughlin på tredjepladsen (59,70) bag Australiens Emily Seebohm og Japans Aya Terakawa. Coughlin vandt yderligere to guldmedaljer, da hun startede både 4×100 meter fri svømmestafet og 4×100 meter medleystafet.

2011 World Aquatics ChampionshipsEdit

Ved de 14. verdensmesterskaber i vandsport i Shanghai, Kina, vandt Coughlin tre medaljer – en guldmedalje, en sølvmedalje og en bronzemedalje. Hun vandt en guldmedalje i kvindernes 4×100-meter medleystafet sammen med sine amerikanske kolleger Rebecca Soni, Dana Vollmer og Missy Franklin med en tid på 3:52,36. Hun vandt en sølvmedalje i kvindernes 4×100 meter fri stilstafet sammen med amerikanerne Missy Franklin, Jessica Hardy og Dana Vollmer med en tid på 3:34,47, mens Holland kom først med en tid på 3:33,96. Hun vandt en bronzemedalje i kvindernes 100 meter rygsvømning, hendes eneste individuelle medalje ved disse mesterskaber, med en tid på 59,15. Coughlin førte i hele løbet, da Zhao Jing og Anastasia Zueva på de sidste par meter udkonkurrerede hende.

Sommer-OL 2012 i LondonRediger

Se også: Ved de amerikanske OL-prøver 2012 i Omaha, Nebraska, som er USA’s kvalifikationsstævne til OL, fandt den 29-årige veteran Coughlin sig selv i konkurrence med en yngre generation af amerikanske svømmere. For at kvalificere sig til det amerikanske hold i en given individuel disciplin skal svømmerne slutte blandt de to bedste svømmere. I finalen i 100 meter rygsvømning sluttede hun som nummer tre bag teenagerne Missy Franklin og Rachel Bootsma, og hun sluttede som nummer syv i 100 meter butterfly. Coughlin deltog også i 100 meter fri svømning og sluttede som nummer seks, hvilket kvalificerede hende til at deltage som medlem af det amerikanske kvindehold i den indledende runde af 4×100 meter fri svømmestafet.

Ved sommer-OL 2012 i London svømmede hun i kvalifikationsrunden af 4×100 meter fri svømmestafet, og hun svømmede ikke i 4×100 meter finalen, men fik en bronzemedalje, da det amerikanske hold blev nummer tre i finalen. Det var hendes tolvte olympiske medalje, og dermed slog hun den rekord, der tidligere var sat af de amerikanske svømmere Jenny Thompson og Dara Torres for flest olympiske medaljer i karrieren vundet af en kvindelig amerikansk atlet.

2013 World Aquatics ChampionshipsRediger

Ved Phillips 66 National Championships i 2013, der også fungerede som udtagelsesstævne til VM, besluttede Coughlin sig for kun at stille op i sprintfreestyles og svømmede 50 og 100 meter fritstil. Coughlin kvalificerede sig til 50 meter fri svømning og 4×100 meter fri svømning i stafet. Coughlin sluttede som nummer et i 50 meter fri svømning med 24,97 lige foran den 16-årige Simone Manuel, der svømmede 25,01. Med førstepladsen i 50 meter fri svømning sikrede Coughlin sig en plads i stafetten, da hun havde sluttet som nummer 5 i 100 meter fri svømning med en tid på 54.04.

Hun vandt en guldmedalje ved stævnet på den første aften i svømmekonkurrencen i 4×100 fri svømning-stafetten. Hun blev nummer to for hold USA og svømmede sit ben i tiden 52,98 sekunder; hun var en af kun seks kvinder i feltet på 32, der brød 53-sekunders grænsen.

I sin sidste triumf, to måneder før sin 33-års fødselsdag i 2015, satte hun en amerikansk kvinderekord på 27,51 sekunder i 50 meter rygsvømning.