Kyle Busch afslutter sin sejrsløse stime i Texas og vinder sæsonens første sejr i Cup Series

Efter at have vundet den tre gange vejrmæssigt forsinkede Autotrader EchoPark Automotive 500 på Texas Motor Speedway onsdag, steg Kyle Busch ud af sin bil og pegede på billedet af en zombie på sin hjelm.

“Det er sådan, vi alle har set ud her de sidste tre dage,” sagde Busch. “Alle har bare været zombier i deres telefoner.”

RELATERET: I virkeligheden gik der 72 timer, 28 minutter og 34 sekunder fra det tidspunkt, hvor NASCAR satte rødt flag for NASCAR Cup Series Playoffs-løbet søndag, til det røde flag blev ophævet kl. 17.03. ET onsdag eftermiddag efter mange forsøg på at tørre banen og gennemføre løbet mandag og tirsdag.

Med alle kneb i sit arsenal og med konstant vejledning fra teamchef Adam Stevens sparede Busch nok brændstof i løbet af det sidste løb med grønt flag til at få 66 omgange ud af sin sidste tank med benzin. Buschs Toyota nr. 18 fra Joe Gibbs Racing løb tør for brændstof under den fejrende burnout på frontstretch.

Sejren var Buschs første i sæsonen og bevarede en 16-årig stime af sejre i mindst ét løb pr. sæson, der startede med hans rookie-år i 2005. Det var hans tredje sejr på den 1,5 mil lange speedway i Fort Worth, Texas, og den 57. i hans karriere.

“Endelig fik vi den”, sagde Busch. “Jeg var så nervøs… Jeg var nervøs hele det sidste løb. Jeg har været i denne situation så mange gange. Men de sidste tre omgange, det er som at vinde mesterskabet. Så nervøs var jeg.

“Jeg kan ikke tro det, men jeg er bare så stolt over at være her. Mine teamfolk, fantastiske pitstop, de var fænomenale. Vi er klar til at kæmpe næste år – vi kommer tilbage.”

RELATERET:

Sejren var også en kærkommen trøst for den regerende mester i serien, som blev elimineret fra slutspillet i 12. runde.

Med sejren frustrerede Busch dog sin teamkammerat og playoff-kører Martin Truex Jr., som sandsynligvis havde brug for en sejr i enten Texas eller søndag på Martinsville Speedway for at komme videre til Championship 4-løbet på Phoenix Raceway. Efter sit sidste pitstop med grønt flag på omgang 276 ud af 334 – otte omgange efter at Busch kom til pit road for sidste gang og fyldte sin Camry med brændstof – jagtede Truex sin holdkammerat og reducerede et underskud på mere end fem sekunder til 0,468 sekunder ved målstregen.

“Vi vidste, at han var tæt på (på brændstof),” sagde Truex. “Det eneste, vi kunne gøre på det tidspunkt, var det, vi alligevel har gjort hele dagen, nemlig at forsøge at køre på fuld kraft. Det var en helvedes god indsats af gutterne… Det virker som et af de år, hvor vi er nummer to, tre og fire. Vi er der ofte. Vi havde bare brug for en lille smule mere for at være bedre.”

RELATERET: Martin Truex Jr. optimistisk på vej mod næsten must-win-situation

Sunoco rookie Christopher Bell kørte tredje, efterfulgt af Ryan Blaney og playoff-kører Alex Bowman. Brad Keselowski, Kurt Busch, Matt DiBenedetto, Denny Hamlin og Joey Logano fuldendte top 10. Clint Bowyer vandt den første etape og førte 89 omgange, men han blev tvunget til at køre i pit med 24 omgange tilbage. Han gled ud på en 17.-plads i det, der bliver hans sidste start i Texas.

Logano har allerede kvalificeret sig til Championship 4 med en sejr den 18. oktober på Kansas Speedway. Kevin Harvick sluttede på 16. pladsen efter at have pådraget sig skader efter et sammenstød med muren søndag (da 52 omgange var kørt), men føreren af Stewart-Haas Racing Ford nr. 4 Stewart-Haas Racing Ford er fortsat 42 point over slutspilsgrænsen.

Hamlin og Keselowski er henholdsvis 27 og 25 point over cutoff’en på vej til søndagens udskilningsløb på Martinsville. Chase Elliott måtte foretage et uplanlagt pitstop for at skifte et dæk med ledning, tabte en omgang og sluttede som 20. Både han og Bowman, hans Hendrick Motorsports-teamkammerat, er 25 point efter Keselowski i stillingen og er i fare for at ryge ud af slutspillet.

Finalen i ottendedelsfinalen er Xfinity 500, som afvikles søndag (kl. 14.00 ET på NBC/NBC Sports App, MRN og SiriusXM NASCAR Radio) på Martinsville-banen på 0,526 mil. 500-lapper vil være årets næstsidste løb.

Notes: Roush Fenway Racing Ford nr. 6 (kørt af Ryan Newman), Team Penske Ford nr. 12 (kørt af Blaney) og Stewart-Haas Racing Ford nr. 14 (kørt af Bowyer) blev alle fundet med en lug-møtrik, der ikke var sikker. Disse teams teamchefer vil få en bøde fra NASCAR senere på ugen.

Medvirkende: Medarbejderrapporter