2001-2003Edit

Vid de nionde världsmästerskapen i vattensporter i Fukuoka, Japan, vann Coughlin tre medaljer – ett guld, ett silver och ett brons. Hon vann sin guldmedalj i 100 meter ryggsim med Diana Mocanu (Rumänien) som tog silver och Antje Buschschulte (Tyskland) som tog brons. Coughlin vann sin silvermedalj i damernas 4×100 meter medleystafett tillsammans med Megan Quann, Mary Descenza och Erin Phenix, medan australiensarna vann guldet (Calub, Jones, Thomas, Ryan). Coughlin vann sin bronsmedalj i 50 meter ryggsim; amerikanskan Haley Cope vann guld och Antje Buschschulte vann silver.

Vid de nionde Pan Pacific-mästerskapen i Yokohama, Japan, vann Coughlin sex medaljer – fyra guld och två silver. Coughlin vann en av sina guldmedaljer i damernas 100 meter ryggsim med tiden 59,72 och en annan i damernas 100 meter fjäril med tiden 57,88. Coughlin vann sin tredje guldmedalj i damernas 100 meter frisim med tiden 53,99. Hon vann sin fjärde guldmedalj i damernas 4×200 meter fristilstafett tillsammans med Elizabeth Hill, Diana Munz och Lindsay Benko. Hon vann sina silvermedaljer som medlem i USA:s andraplacerade stafettlag i 4×100 meter fristil och 4×100 meter medley.

Vid de tionde världsmästerskapen i vattensporter i Barcelona, Spanien, vann Coughlin två medaljer, varav ett guld och ett silver. Coughlin vann sin guldmedalj i damernas 4×100 meter fristilstafett och en silvermedalj i 4×100-medleystafett.

2004 Aten 100 m fristil

Coughlin vann guldmedalj vid olympiska spelen 2004 i damernas 100-meter ryggsim och vann en silvermedalj som medlem av U.USA:s kvinnliga stafettlag på 4×100 meter frisim tillsammans med Kara Lynn Joyce, Amanda Weir och Jenny Thompson. Hon slog också ett världsrekord och vann guld som medlem i 4×200 meter frisimstafett, ett silver i 4×100 meter medleystafett och ett brons i 100 meter frisim.

2005-2006Redigera

Vid de elfte världsmästerskapen i vattensporter i Montreal, Quebec, vann Coughlin fem medaljer, varav ett guld, två silver och två brons. Coughlin vann en guldmedalj i damernas 200 meter fristilstafett och silvermedaljer i 100 meter medleystafett och 100 meter fristil. Hon vann även bronsmedaljer i 100 m ryggsim och 100 m fristilstafett.

Coughlin arbetade som studiovärd för MSNBC under de olympiska vinterspelen 2006 i Turin, Italien.

2007 World Aquatics ChampionshipsRedigera

Se även: Vid 2007 års världsmästerskap i vattensporter

Vid 2007 års världsmästerskap i vattensporter vann Coughlin fem medaljer: två guld, två silver och ett brons. I sin första tävling, 4×100 meter fristilstafett, vann Coughlin en silvermedalj tillsammans med Lacey Nymeyer, Amanda Weir och Kara Lynn Joyce. Dagen därpå, i 100 meter fjäril, placerade hon sig som trea i finalen med en tid på 57,34, ett amerikanskt rekord. I finalen på 100 meter ryggsim, som hölls dagen därpå, slog hon sitt eget världsrekord från 2002 med en tid på 59,44. Efter en vilodag var Coughlin tillbaka i bassängen för att simma startsträckan i 4×200 meter frisimstafett. Coughlin simmade i bana åtta och satte amerikanskt rekord med tiden 1:56,43 och slog därmed Katie Hoffs en dag gamla rekord på 1:57,09. Dana Vollmer, Lacey Nymeyer och Katie Hoff utökade ledningen och sluttiden 7:50,09 var världsrekord. Dagen därpå slutade Coughlin på fjärde plats i 100 meter frisim trots att hon satte mästerskapsrekordet i semifinalen. I sin sista tävling, 4×100 meter medleystafett, vann Coughlin en silvermedalj tillsammans med Tara Kirk, Rachel Komisarz och Lacey Nymeyer.

2008 Peking 4×200 m fristilstafett

I Coughlins andra OS-deltagande, i Peking 2008, blev hon den första amerikanska kvinnliga idrottaren att vinna sex medaljer vid ett OS. Hon valdes till gemensam förbundskapten för USA:s damlag i simning tillsammans med den femfaldiga olympiska simmaren Dara Torres och den fyrfaldiga olympiska simmaren Amanda Beard. Coughlin vann guldmedaljen i 100 meter ryggsim vid dessa olympiader, den första kvinnan att framgångsrikt försvara en guldmedalj i den tävlingen. hennes världsrekord överträffades i semifinalen av Kirsty Coventry, som skulle ta silver. När hon stod på medaljplattan blödde hennes läpp fortfarande efter att ha bitit i den under loppet för att distrahera henne från smärtan i benen. Hon vann en silvermedalj i 4×100 meter fristilstafett tillsammans med Lacey Nymeyer, Kara Lynn Joyce och Dara Torres, och vann även bronsmedaljer i 200 meter individuellt medley, 4×200 meter fristilstafett och 100 meter fristil. Hon vann en silvermedalj i sitt sista lopp i 4×100 meter medleystafett tillsammans med Rebecca Soni, Christine Magnuson och Dara Torres.

2010 US Summer Nationals and Pan Pacific ChampionshipsRedigera

Efter att ha tagit ett 18 månader långt uppehåll från simning återvände Coughlin till tävlingarna vid 2010 års Conoco Phillips Summer Nationals. Coughlin kvalificerade sig till Pan Pacific i 100 meter ryggsim med tiden 1:00,14.

För att tävla vid Pan Pacs blev Coughlin, tillsammans med Amanda Beard, återigen vald till medkapten för Team USA. I finalen på 100 meter frisim vann Natalie Coughlin guld och satte ett nytt Pan Pacific-rekord (53,67). I finalen på 100 meter ryggsim slutade Coughlin trea (59,70) bakom Australiens Emily Seebohm och Japans Aya Terakawa. Coughlin vann ytterligare två guld när hon startade både 4×100 meter frisimstafett och 4×100 meter medleystafett.

2011 World Aquatics ChampionshipsEdit

Vid de 14:e världsmästerskapen i vattensporter i Shanghai, Kina, vann Coughlin tre medaljer – ett guld, ett silver och ett brons. Hon vann en guldmedalj i damernas 4×100 meter medleystafett tillsammans med sina amerikanska kollegor Rebecca Soni, Dana Vollmer och Missy Franklin med tiden 3:52,36. Hon vann en silvermedalj i damernas 4×100 meter fristilstafett tillsammans med amerikanerna Missy Franklin, Jessica Hardy och Dana Vollmer med en tid på 3:34,47. Nederländerna kom först med en tid på 3:33,96. Hon vann en bronsmedalj i damernas 100 meter ryggsim, hennes enda individuella medalj vid dessa mästerskap, med en tid på 59,15. Coughlin ledde under hela loppet, när Zhao Jing och Anastasia Zueva på de sista metrarna utklassade henne.

Olympiska sommarspelen 2012 i LondonRedigera

Se även: Vid 2012 års United States Olympic Trials i Omaha, Nebraska, det amerikanska kvalet till OS, fick den 29-åriga veteranen Coughlin tävla med en yngre generation av amerikanska simmare. För att kvalificera sig till det amerikanska laget i en viss individuell tävling krävs att simmarna slutar bland de två bästa. I finalen på 100 meter ryggsim slutade hon trea bakom tonåringarna Missy Franklin och Rachel Bootsma och slutade sjua på 100 meter fjäril. Coughlin tävlade också i 100 meter frisim och slutade sexa, vilket kvalificerade henne för att tävla som medlem av USA:s damlag i förkvalet i 4×100 meter frisimstafett.

Vid de olympiska sommarspelen 2012 i London simmade hon i förkvalet i 4×100 meter frisimstafett, och simmade inte i 4×100 meter finalen, men fick en bronsmedalj när USA:s lag placerade sig på tredje plats i finalen. Det var hennes tolfte olympiska medalj, vilket innebar att hon slog det rekord som tidigare satts av de amerikanska simmarna Jenny Thompson och Dara Torres för flest olympiska medaljer i karriären som vunnits av en kvinnlig amerikansk idrottare.

2013 World Aquatics ChampionshipsEdit

I 2013 års Phillips 66 National Championships, som också fungerade som uttagningsmöte för VM, bestämde sig Coughlin för att bara ta sig an sprintfreestyles och simmade 50 och 100 meter fristil. Coughlin kvalificerade sig för 50 meter frisim och 4×100 meter frisimstafett. Coughlin slutade först i 50 meter frisim med 24,97, strax före 16-åriga Simone Manuel som simmade 25,01. Med förstaplatsen på 50 meter frisim försäkrade sig Coughlin om en stafettplats eftersom hon hade slutat femma på 100 meter frisim med tiden 54,04.

Hon vann en guldmedalj vid evenemanget på den första kvällen av simtävlingarna i 4×100 frisimstafetten. Hon gick som tvåa för lag USA och simmade sin sträcka på 52,98 sekunder; hon var en av endast sex kvinnor i fältet med 32 deltagare som bröt 53-sekundersgränsen.

I sin sista triumf, två månader före sin 33:e födelsedag 2015, satte hon ett amerikanskt damrekord på 27,51 sekunder på 50 meter ryggsim.