Hood vinner Dickinson County Fair 100, Lindsley vinner banmästerskapet i Norway Speedway Finale

(Norway, MI) 7 september – Efter två veckor i rad med inställda tävlingar på grund av regn kunde Norway Speedway äntligen återvända till handling för att avsluta säsongen 2020 med en fullspäckad dag med racing. Naturligtvis var den här veckan inte utan en väderförskjutning från söndag eftermiddag till måndag eftermiddag.

Under de senaste fem åren har namnet på Norway Speedway Late Model Champion förblivit oförändrat då Dillon Kralovetz tog hem mästerskapet 2015-2019. Passande nog var den förare som tog hem titeln den här veckan, Dan Lindsley, den sista föraren som inte heter Dillon Kralovetz att vinna titeln. Lindsley vann titeln 2014 och lägger titel nummer två till sitt CV med mästerskapet 2020 som han tog hem genom att helt enkelt starta motorn idag.

Den Dickinson County Fair 100 Late Model feature, som kördes till minne av Bob Iverson, fick en ojämn start med tre varningar under de första 10 varven, en 35 varv lång körning skulle följa innan nästa gula flög.

Dan Lindsley, som tog snabb tid tidigare under dagen, visade sin snabbhet genom att ta ledningen från Cory Cootware på det 13:e varvet, med Robby Iverson som tvåa. Ryan Hood skulle snart ta andraplatsen från Iverson strax före halva vägen.

Hood och Lindsley duellerade om ledningen, och Hood tog platsen på varv 56. Med drygt 20 varv kvar kom de två samman vid utgången av kurva fyra, och Hood snurrade av Lindsleys nos. Lindsley skulle tappa ut, ta på sig skulden för incidenten, och falla till baksidan av fältet medan Hood förblev i fronten, där han stannade till slutet av loppet för att ta hem segern och 1 000 dollar.

Robby Iverson korsade linjen som tvåa medan Mike D’Angelo följde på tredje plats. Cory Cootware och Jason Wells avrundade topp fem. Dan Lindsley tog sig tillbaka till sjätte plats under de sista 20 varven för att återhämta sig från sitt fall till baksidan.

Jake Dolfurd vann en vild Fab Four Frenzy i den fyrcylindriga klassen medan Dean Bellmore utkonkurrerade Zach Gazda i titeldrabbningen när de två stötte på varandra under de sista varven, vilket slutade med att Gazda åkte i sidled och Bellmore vann mästerskapet.

I Super Stock-divisionen överlevde Ryan Wender ett varningsfyllt lopp för att ta hem både segern och mästerskapet för 2020. Wender hade snurrat ut sin bil på gräset på utsidan i första kurvan för att undvika en krock med fyra bilar tidigt i loppet. Det var detta som i slutändan ledde till att han vann loppet. Precis som Lindsley var mästerskapet hans när han startade motorn i finalen.

Cody Vanderloop tog hem segern i Wisconsin Sport Truck Feature, medan Brent Barglind slog både Vanderloop och tvillingbrodern Brad Barglind för att ta hem mästerskapet i den divisionen med en andraplats.

I Ed Hedlund Memorial Feature för Stock Cars tog Travis Hulsizer hem den rutiga flaggan med Joey Pontbriand på en tät andraplats. Preston Weddel, under tiden, höll fast vid sin poängledning för att ta divisionens titel.

The Norway Speedways 2020-säsong har officiellt kommit till ett slut, och vi ser fram emot en spännande 2021-säsong som kommer att vara här innan vi vet ordet av! Kolla vår hemsida norwayspeedway.com och på vår sida på Facebook för mer information eller maila [email protected].